Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size selen verecektir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya başka bir evgin durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve sundurma kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın Bapsı esas amacı insanların pert gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en yapı taşı kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapısı ivedi çıkış bâtınin kullanılacaksa o devran lüzumlu koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; gömlek sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında dikkat edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi yangın kapısı bâtınin hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi derunin bu unsura özen edilmelidir.

Yangın ve müstacel hâlet anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da deyiş edilen bu branş bazı modellerde alışılagelen kapı koluna benzeşim. 

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya menşe vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Yangın kapıları; son denli ciddi ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında ömür alanlarında kendisine yan bulur. Hak bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında nitelikli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında kapının göstermiş başüstüneğu performansa fallarak testi yapan müessesş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Projeye en oranlı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı gerçek rahatlıkla oluşturulan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page